Resultaten voor plataan boom snoeien

plataan boom snoeien
 
Wanneer bomen en struiken snoeien? De Boomdokter.
De snoeiperiode hangt af van het soort boom en vooral het type snoei. Snoei je boom en struik in haar favoriete seizoen. Tijdens de wintermaanden november, december, januari en februari snoeien we knotbomen, zoals de wilg, populier, es, eik en els. De druivelaar verkiest zijn wintersnoei in januari of februari. We knippen de houtige takken bij om haar weer vorm te geven. Hakstoven worden ook in de winter aangepakt zoals de zwarte els of een hazelaar die tot vlak boven de grond wordt afgezet. Ook leibomen, zoals esdoorn, kastanje, haagbeuk, plataan, linde, olm en fruitbomen verdragen de snoei, en dit tot in maart, al moet je altijd goed kijken naar hoe het seizoen evolueert.
NEERLANDs Tuin plataan, Platanus.
Wie een plataan koopt, moet terdege weten hoe de boom uitgroeit. Met een plataan kun je veel kanten op: laten uitgroeien met een kroon op stam, een dak ermee vormen of een plat scherm ervan maken. Voor de laatste twee toepassingen is vormsnoei onontbeerlijk.
Hoe kan ik een dakplataan snoeien? Tuinieren.nl YouTube.
Plataan snoeien Duration: 039. PlantPlezier 12786, views. Hoe kun je een lavendel snoeien? Tuinieren.nl Duration: 338. tuinieren 291468, views. Pruning Grapes 2014 Duration: 844. Dave Wilson Nursery 250636, views. Great Garden Ideas S1 E19 Tips Tricks For Perfect Hedging Gardening Great Home Ideas Duration: 432. Great Home Ideas 456408, views. Hoe kan ik een dikke tak afzagen van een boom?
Plataan.
Maar snoeien om de boom in vorm te nemen is een abberatie omdat de boom per definitie zijn eigen natuurlijke groeivorm aanneemt. dinsdag 29 januari 2008 0847.: Als je een plataan wilt zoals die op de pleinen en langs lanen in Frankrijk staan.
Plataan snoeien YouTube.
Welke boom kies je? Bomen dakvormen plataan Duration: 202. Tuinmanieren 2579, views. Big City: Waarom snoeit men in Brussel de platanen zo drastisch? BRUZZ 465 views. Leiboom snoeien twishgarden.nl Duration: 140. Twish Garden 15322, views. Platanus x hispanica gewone plataan www.GroeiGroen.nl Duration: 403.
Snoeien Gewone plataan Bakker.com.
Snoeien in september. In september is het blad van de Plataan nog niet van de boom. Dat maakt het wel makkelijker om het snoeiresultaat te beoordelen. Dus als u een nog jonge boom heeft, die nog niet definitief is gesnoeid, kan het slim zijn om dat net voor de periode te doen dat de boom zijn blad verliest.
Snoeien Platanus.
gewone plataan, westerse plataan, oosterse plataan. Platanen reageren er goed op snoeien met erg veel nieuwe jonge scheuten en worden daarom toegepast als leiboom, schaduwboom dakplatanen of als knotvorm. Snoeien kan van de herfst tot het voorjaar. Platanen zijn sterk groeiende bomen met een sterke harttak en kortere zijscheuten.

Contacteer ons