Resultaten voor plataan boom snoeien

plataan boom snoeien
 
Plataan snoeien informatie over hoe en wanneer een plataan snoeien Tuin-serre.nl.
Heeft u scheuten die haaks op liggers groeien, dan moet u deze plataan scheuten direct snoeien. Voor bijna elke boom geldt, dat als je de boom wilt snoeien, dat je nooit takken te dicht bij de stam afzaagt. De plaats waar de tak aan de stam vastzit, daar zitten belangrijke beschermende boom lagen.
plataan snoeien.
Wanneer je in deze maand een plataan gaat snoeien is het blad nog niet van de boom. Hierdoor is het snoeiresultaat gemakkelijker te beoordelen. Wanneer je dus een jonge boom hebt aangeplant en hem nog de juiste vorm wilt geven, is dit de beste periode.
Plataan snoeien YouTube.
Tuinendier NL 29460, views. Hoe kan ik een dakplataan snoeien? Tuinieren.nl Duration: 153. tuinieren 54569, views. Snoeien dakplataan Tuinieren met Hendrik Jan de Tuinman Duration: 129. Hendrik Jan 17725, views. Plataan snoeien Duration: 019. Wil en Petri Voncken 874 views.
Hoe plataan boom snoeien.
Forum Struiken Bomen Hoe plataan boom snoeien. Hoe plataan boom snoeien. Ga naar meest recente reactie. Ik heb in mijn tuin een plataan staan. Deze is een aantal jaar geleden gesnoeid door een hoveniersbedrijf. Nu wil ik dit zelf doen maar heb wat advies nodig.
Wanneer bomen en struiken snoeien? De Boomdokter.
De snoeiperiode hangt af van het soort boom en vooral het type snoei. Snoei je boom en struik in haar favoriete seizoen. Tijdens de wintermaanden november, december, januari en februari snoeien we knotbomen, zoals de wilg, populier, es, eik en els. De druivelaar verkiest zijn wintersnoei in januari of februari. We knippen de houtige takken bij om haar weer vorm te geven. Hakstoven worden ook in de winter aangepakt zoals de zwarte els of een hazelaar die tot vlak boven de grond wordt afgezet. Ook leibomen, zoals esdoorn, kastanje, haagbeuk, plataan, linde, olm en fruitbomen verdragen de snoei, en dit tot in maart, al moet je altijd goed kijken naar hoe het seizoen evolueert.
Snoeien Gewone plataan Bakker.com.
Snoeien in september. In september is het blad van de Plataan nog niet van de boom. Dat maakt het wel makkelijker om het snoeiresultaat te beoordelen. Dus als u een nog jonge boom heeft, die nog niet definitief is gesnoeid, kan het slim zijn om dat net voor de periode te doen dat de boom zijn blad verliest.
Snoeien Platanus.
gewone plataan, westerse plataan, oosterse plataan. Platanen reageren er goed op snoeien met erg veel nieuwe jonge scheuten en worden daarom toegepast als leiboom, schaduwboom dakplatanen of als knotvorm. Snoeien kan van de herfst tot het voorjaar. Platanen zijn sterk groeiende bomen met een sterke harttak en kortere zijscheuten.

Contacteer ons