Zoeken naar dank je wel voor

dank je wel voor
 
dankjewel, dankuwel / dank je wel, dank u wel Genootschap Onze Taal Onze Taal.
Denk maar aan alsjeblieft en alstublieft als t je/u belieft, dankzij, godbetert, vaarwel en weliswaar. Wie Dank je wel voor je inzet schrijft, ziet dank je wel nog steeds als een zinnetje: ik dank je wel. Dank je wel wordt dan hetzelfde behandeld als dank je zeer en dank je hartelijk combinaties die ook los worden geschreven.
8 manieren om dank je te zeggen Jobat.be.
Mensen merken meteen wanneer iemand dank je zegt, maar het eigenlijk niet meent. In dezelfde categorie: zeg geen dank je tegen iemand die het niet verdient. Als je iedereen steeds bedankt voor het minste, zullen je woorden na een tijdje niet veel betekenis meer hebben en komen ze ongeloofwaardig over wanneer het echt menens is.
Taaltip: dank u wel of dankuwel? KDV Language More.
Zo zit de vork in de steel: enkel dank u wel, in de betekenis van iemand bedanken, is de correcte schrijfwijze in Belgiƫ. In Nederland zijn beide vormen correct. De losse vorm dank u wel gebruik je wanneer je iemand wil bedanken. Bijvoorbeeld: Dank u wel voor de mooie bos bloemen.
Bedankt teksten leuke bedankt gedichten Kaartje2go.
Kopieer deze tekst. Dank dat jij er was. Dank je dat jij er was., toen ik alleen nog maar viel in kuilen en gaten. Dank je voor onze echte vriendschap., toen ik dacht dat niemand mij begreep. Kopieer deze tekst.
dankjewel, dankuwel / dank je wel, dank u wel Taaluilen.
Je kunt dat vergelijken met bijvoorbeeld dank je hartelijk. Dank je wel voor alles wat je voor mij hebt gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dankuwel. Je hebt heel veel voor onze zoon gedaan, dank je wel. Dankjewel voor de extra service.
bedankt VRT-Taalnet.
Wat zoekt u? Bedankt wordt niet gecombineerd met om te infinitief. Bij bedankt hoort het voorzetsel voor. Niet: Bedankt om te kijken. Wel: Bedankt voor het kijken. Na bedankt kan ook een bijzin komen. Bedankt dat u hebt gekeken. Een welgemeend dankjewel.
dank je wel / dankjewel VRT-Taalnet.
Ik hoef geen koffie meer, dank je wel. Dankjewel is een zelfstandig naamwoord. Het is synoniem met bedankje. Een gemeend dankjewel aan alle kinderen die speelgoed afgestaan hebben. Net zo is het met dank u wel en dankuwel. De Wever spreekt spelfout uit. Is" het te veel gevraagd om mijn belastinggeld te gebruiken voor het bijbrengen van een correcte uitspraak."
dank je wel / dankjewel taaltelefoon.be. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Vergelijkbaar zijn dank je, dank je zeer en dank je hartelijk. Ik heb al gegeten, dank je wel. Dank je wel voor je hulp. Ook in de betekenis dat doe ik niet, daar pas ik voor schrijven we dank je wel los.

Contacteer ons