Meer resultaten voor hoogstammige boom

hoogstammige boom
 
Bomen van de buren.
Artikel 35 maakt een onderscheid tussen hoogstammige bomen en andere bomen en levende hagen. Hoogstammige bomen dienen op minstens 2 meter van de perceelsgrens te worden aangeplant. Andere bomen en levende hagen moeten op een afstand van minstens een halve meter worden geplant. De wet geeft geen definitie van een hoogstammige boom.
Omnius.
Hierbij is het belangrijk dat niet te kort op de perceelsgrens geplant wordt! Niets is immers vervelender dan een prachtige boom of haag te moeten uitdoen omdat je buurman bezwaren maakt. Hou rekening met volgende tips.: Een levende haag moet op ten minste 50 cm van de perceelsgrens geplant worden; een dode haag dit is een haag die niet uitschiet mag geplant worden tot op de perceelsgrens. In de wet staat niet hoe hoog een haag mag worden. Deze maximale hoogte verschilt van plaats tot plaats. U kan hiervoor informeren op de bouwdienst van uw gemeente. In de gemeente Genk laat men hagen toe tot 2 m hoogte. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van de draadafsluitingen die men laat begroeien met klimop: hiervoor geldt dezelfde regel als voor afsluitmuren: zij mogen op de perceelsgrens geplaatst worden. Hier maakt men steeds een onderscheid tussen zogenaamde hoogstammige bomen en laagstammige bomen.
Hoe ver moeten bomen en planten van de scheiding staan.
06 12 2015. In het zogenaamde Veldwetboek staat dat hoogstammige bomen op 2 meter van de scheiding moeten staan en laagstammige en levende hagen op 50 centimeter. Die afstand wordt berekend vanaf de kern van de boom tot aan de scheidingslijn.
Magda? Mag mijn buurman bomen nabij de perceelsgrens planten? Tuinaanleg Livios.
Meer bepaald stelt artikel 99 van het decreet van 18 mei 1999 betreffende de ruimtelijke ordening dat als hoogstammige boom beschouwd wordt elke boom die op een hoogte van 1 meter boven het maaiveld een stamomtrek van 1 meter heeft.

Contacteer ons